Algemene Info

Turnclub Varsenare Oostkamp VZW is er voor iedereen die turnen tof vindt en daarvan zijn sport wil maken, voor wie gewoon wat gezonde, sportieve ontspanning zoekt of voor wie op jonge leeftijd een goede basis wil vormen om later een andere sport te beoefenen.

Zeer talentvolle gymnasten worden er opgeleid om deel te nemen aan wedstrijden. Enkelingen kunnen zelfs een basis leggen voor Topsport en Studie. De club is aangesloten bij de Gymnastiek Federatie Vlaanderen.

De club beschikt over een uitgebreid aanbod.

• Kleuters zijn welkom vanaf de eerste kleuterklas. Bij kleutergym werken we in kleine niveau-groepjes, met aangepaste toestellen en speelse technieken.
  • Jongens en meisjes vanaf de derde kleuterklas maken al de overgang naar het toestelturnen waarbij de gymnasten ook nog verdeeld zijn volgens leeftijd.
  • Meer getalenteerde kinderen kunnen, na selectie, overstappen naar de aspiranten waar de basis gelegd wordt voor de competitie toestelturnen of trampoline.
  • Voor competitie kan je bij ons terecht voor competitie toestelturnen meisjes (A-B-C-Recre@ en I niveau) of voor competitie maxitrampoline of dubbele mini tampoline.
  • We hebben ook een werking voor de plus 16 jarigen. Heb je enige ervaring met trampolline springen of toestelturnen dan  kan je vanaf nu ook wekeliiks 1x komen turnen om je conditie op peil te houden en je favoriete sport te beoefenen.
  • Bij voldoende belangstelling is er een werking voor kinderen of jongeren met een beperking. Dit is de g-werking.

De activiteiten gaan door in het sport- en cultuurcentrum “Hof ter Straeten” in Varsenare (Competitiegroepen trainen ook in Bloso - Julien Saelens - Brugge).

Het turnspecifiek medisch protocol is verplicht door de gymfederatie voor alle A gymnasten. Als club vinden wij dit onderzoek ook ten zeerste aan te bevelen voor alle andere competitiegymnasten. Jaarlijks moet de gymnast dit protocol laten invullen door een erkend keuringsarts en voor 1 november terug indienen bij het secretariaat.

Om deel te nemen aan een wedstrijd, ingericht door de Gymfed. VZW ,  moet een atleet over een wedstrijdlicentie beschikken. Deze is verplicht voor alle gymnasten A-B-C en I niveau.

Turnclub Varsenare – VZW
De Manlaan 2
8490 Varsenare

Rekeningnummer Turnclub Varsenare vzw: BE46 7380 2183 6136
Rekeningnummer Turnclub Varsenare vzw - afd Oostkamp: BE28 7380 3847 0020

Wat te doen bij een ongeval

Speciale aangifteformulieren hier te downloaden.
 Het aangifteformulier wordt door uzelf en de behandelende arts ingevuld en stuurt u terug naar het clubsecretariaat (Demanlaan 2, 8490 Varsenare).
De clubsecretaris meldt het schadegeval met het aangifteformulier aan de Gymnastiekfederatie binnen de 8 werkdagen na het ongeval !!!
 De federatie kent, na controle van het lidmaatschap, het schadegeval een dossiernummer toe en meldt
dit aan het betrokken slachtoffer.
 Gelijkertijd ontvangt het slachtoffer een formulier voor de behandelingskosten en een voorgedrukt attest van genezing.
 De federatie handelt rechtstreeks het dossier verder af, tot en met de schadebetaling, met het slachtoffer.
Per schadegeval is er een vrijstelling van  25  euro.

Verzekeringen

In het lidgeld dat elk lid bij het begin van het seizoen betaalt, zit naast de verenigingsbijdrage en individuele aansluitingspremie aan de turnfederatie  (Gymfederatie Vlaanderen VZW, Zuiderlaan 13, 9000 Gent), ook een verzekering tegen ongevallen. (Persoonlijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid)

Via de federatie is elk lid verzekerd. Het overzicht van de polissen vindt u hier.

Tussenkomst lidgeld ziekenfonds

Bijna alle ziekenfondsen beslisten om een tussenkomst te betalen in het inschrijvingsgeld bij een door hen erkende sportclub. Dit om meer lichaamsbeweging te stimuleren. Hoe groot jouw voordeel is, hangt af van het soort ziekenfonds en van de leeftijdsgrenzen. De aanvraagformulieren zijn te verkrijgen in jouw plaatselijk ziekenfondskantoor.

CM: attest
Partena: Verdere info vindt u hier
Bond Moyson: Verdere info vindt u hier